Kirsebær Sour – Klassisk Gin Sour med smag af Danmark

Hvis du for første gang har fået fingrene i en flaske kirsebærsirup er dette den helt rigtige opskrift til at bruge den. Den lader virkelig bærret spille en vigtig rolle, samtidig med at være velbalanceret mega lækkert og sidst men ikke mindst: Du har sandsynligvis allerede de øvrige ingredienser. Lad os komme i gang så du ved hvad du skal lave, næste gang du får gæster eller bare får lyst til en lækker cocktail!

Kirsebær Sour

Historie

Historien bag denne cocktail er ligesom mange af vores andre drinks relativ kort. Det skyldes at det er en original opskrift som vi selv har udviklet til en cocktailmenu vi har serveret til et arrangement. Denne opskrift udviklede vi i slutningen af 2022 da vi skulle lave en lækker cocktail der passede til sæsonen uden at være over-julet. Derfor brugte vi selvfølgelig kirsebæret, som udover at være en lækker sommersnack i sin søde udgave, også er uundværlig i december, især ovenpå risalamanden. Efter at have prøvet drinken for første gang og testet den til julemarkeder var den en succes fra starten. Derfor skulle den også med på menuen da vi serverede til en “Rådgivningsfestival” hos Nordic Female Founders for Mia Wagner, Anne Stampe og deres kollegaer.

Denne mulighed fik vi efter at have fået et foredrag af Mia Wagner hvor hun delte hendes spændende iværksætterrejse også satte fokus på de ekstra udfordringer det har som kvindelig iværksætter men vigtigst af alt hvordan hun overkom disse. I slutningen af foredraget var der tid til spørgsmål. Her var jeg fræk nok til at spørge om hun “holder mange fester?”. At det var presset fra godt 100 af mine medstuderende der fik hende til at svare “Ja, kunne du da tænke dig at komme med?” benægter hun, selvom det nok har haft betydning. Hermed skulle vi for første gang til det store København og tackle de udfordringer det gav. Resten er historie, og vi har denne drink til at minde os om det!

Opskrift

Opskriften på en Kirsebær Sour bygger på en skabelon, inspireret af den klassiske Boston Sour. Blot er whiskeyen skiftet ud med gin, den hvide sukkersirup med kirsebærsirup, æggehviden med aquafaba og bitteren med stjerneanis. Ja, det virker til at den ikke længere har noget at gøre med en Boston Sour men grundprincippet og balancen er den samme. Rollerne bliver bare spillet af en anden ingrediens af samme karakter og funktion i drinken.

  • 5 cl London Dry Gin, vi anbefaler Beefeater
  • 2,5 cl Kirsebærsirup
  • 2,5 cl Citronsaft
  • 2,5 cl aquafaba el. æggehvide
  • Isterninger
  • Lowball
  • Stjerneanis

 

De våde ingredienser kommes i shakeren. Herefter udføres et ‘dry-shake’, altså et shake uden isterninger. Dette sikrer at du får pisket nok skum i aquafabaen. Så fyldes shakeren med isterninger og du shaker igen i ca. 10-15 sekunder. Herefter sigtes drinken over i et lowball fyldt med isterninger og til sidst garneres den men en stjerneanis for aroma og evt. et cocktailkirsebær.

Drinken er oplagt i vintermånederne men kan nydes hele året rundt. God fornøjelse!