Du har lige været i Local Food og købt en pakke med en gin, kaffelikør og Gomme sirup. Så er du halvvejs til lækre Espresso Martinis nytårsaften!

Nu mangler du blot få forberedelser:

  • Du skal lave hjemmelavet koldbryg koncentrat
  • Du skal blande ingredienserne og komme dem på køl
  • Du skal nyde selskabet af dine gæster og være klar til at hive lækre drinks frem på 5 minutter.

 

Denne opskrift giver 55 cl drinkmix som er nok til 6 drinks.

Først tager du 100 g groftmalet kaffe og blander med 400 g vand. Dvs. at på vej hjem fra Local Food kører du forbi Super Brugsen i Nørre Nebel og vælger en pose mellem- eller mørkristet kaffe, som du kværner på indstillingen ‘Stempelkande’ og lukker igen. Når du lander hjemme blander du kaffen med vand. Ja, det er en afsindig mængde kaffe til ikke ret meget vand, men det er nødvendigt for at kunne erstatte kaffe fra en espressomaskine.

Kaffen skal brygge ved stuetemperatur i 16 timer, så hvis du klarer dette trin om eftermiddagen er det klar til at filtrere næste morgen. Det gør du først igennem en si, uden filter for at fange det grove grums. Derefter kører du kaffen igennem sien igen, denne gang mens du har lagt et lag køkkenrulle i hele sien. Det tager gerne nogle timer før det er dryppet færdigt så stil det endelig til siden mens du laver noget andet.

Tillykke! Du har nu lavet hjemmelavet koldbryg-koncentrat som kan blandes med mælk til en lækker iskaffe eller naturligvis i en Espresso Martini.

Nu skal du blot blande kaffen med de øvrige ingredienser:

  • 5 cl Gomme Sirup
  • 15 cl Galior Gin
  • 15 cl Cold Brew Columbus
  • 20 cl koldbryg kaffe


Efter at have rørt det sammen kan du komme det på flaske og stille det på køl indtil på tirsdag. Her skal være klar med en shaker, strainer, Martini, Nick & Nora el. lign. glas, en citron og godt med isterninger.

I shakeren kommer du 9 cl præmix sammen med en masse isterninger. Det shakes hårdt i 10-12 sekunder indtil shakeren isner på ydersiden.

Så straines drinken over i et koldt glas. Jeg elsker at udvinde olien fra en citronskræl da det giver et frisk pust, men du kan også bruge den klassiske garniture: 3 kaffebønner.

Bonus: Nu du har lavet koldbry kan den også bruges i en mocktail! Espresso og tonic er en fantastisk drink som er nem at blande sammen til dine gæster. Vælg blot et højt glas, fyld det med isterninger, og 10 cl af din yndlingstonic og top drinken af med 2 cl koldbryg.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *